Facebook
ДГ Мир
Детска градина в град Мездра

Шампиони 2022

Седма мисия "Автомобилен дизайнер" - м. май 2023 г.

 

    

 

 

Шеста мисия "Метеоролог" - м. април 2023 г.

 

       

 

Пета мисия "Пътешественик" - м. март 2023 г.

 

      

 

Четвърта мисия "Еколог" - м. февруари 2023 г.

 

  

 

Трета мисия "Откривател" - м. декември 2022 г. и месец януари 2023 г. 

   

 

Втора мисия "Космонавт" - м. ноември 2022 г.

  

 

Първа мисия "Архитект" - м. октомври 2022 г.

 

  

      

 

И двете групи на ДГ "Мир", които участват по Проект "Шампиони 2022" получиха страхотните материали за работата по проекта.

  

 

 

Шампиони 2022 - мрежа от детски градини - На 24 и 25 август 2022 г. в София се проведе обучение на учителите, които ще прилагат програмите на Red Paper Plane. Проектът се финансира от Тръст за социална алтернатива.

 

 

 

На 24 юли 2022 г., в разгара на лятото се проведе информационна среща по проект „Шампиони 2022“ с участието на директори на детски градини.
В проекта са включени 20 подготвителни за училище групи:
ДГ "Радост" гр. Козлодуй, ДГ "Мир" гр. Мездра , ДГ "Слънце" гр. Враца, ДГ "Славейче" гр. Криводол, ДГ "Радост" с. Гложене, ДГ "Звездица" с. Скалица, ДГ "Славейче" с. Дерманци, ДГ "Радост" гр. Габрово, ДГ "Мечо Пух" с. Петко Славейков, ДГ "Дъга" гр. Габрово, ДГ "Здравец" с. Хърлец, ДГ №5 "Дъга" гр. Монтана, ДГ "Звънче" гр. Враца, ДГ "Славейче" гр. Криводол, ДГ "Бърборино" гр. Средец, ДГ "Вресово" с. Вресово
ДГ "Дъга" с. Дебелт
На срещата бяха представени целта, дейностите на проекта и методиката за обучение на Red Paper Plane - https://bg.rpplane.com/
Целта на проекта е да е да изградим национална мрежа от 20 учебни заведения - подготвителни за училище групи в детски градини и начални училища като развием умения за критическо мислене, креативност, инициативност, находчивост и предприемачество чрез цялостно учебно преживяване у над 250 деца и ученици, базирано на езикови, социално-емоционални и познавателни компетентности у децата от уязвими групи.
Методиката не дава наръчник за употреба, а е кутия с инструменти, които всеки един учител може да намери много полезни инструменти - за анализиране на нуждите на децата, за дефиниране на проблеми и за насърчаване на участието и преживяванията.
Директорите участници в информационната среща се запознаха помежду си и остават в очакване на предстоящото обучение за учители, което ще се проведе през месец август.