Facebook
ДГ Мир
Детска градина в град Мездра

Обучение по БДП

   
Под мотото "Остани жив!Пази живота! протече 21-ви септември, свързан със Седмицата на мобилността.Учители и деца от трета А и Б възрастови групи, четвърта възрастова група рисуваха на асфалт картини, свързани с безопасността на пътя. Децата получиха лакомства, подарък от фирма "Естрела" и грамоти, подготвени от Комисията за обучение по БДП.
 
 
 
 
Във връзка с Европейската седмица на мобилността (от 16 до 22 септември), днес в ДГ "Мир" децата от 3 и 4 възрастови групи отбелязаха 21.09 - Денят без загинали при пътни инциденти под мотото: "Остани жив! Пази живота!".
Те пяха песни, свързани с безопасността на пътя и бяха подготвили изложба от детски рисунки, свързани с темата.
На площадката по БДП в двора на учебното заведение децата влязоха в ролята на участници в движението - шофьори, пешеходци и велосипедисти, при което спазиха всички правила за безопасно движение. Накрая на събитието всички заедно призоваха за 0 жертви на пътя и опазване на живота като показаха с ръце "0" и в небето пуснаха балон с цифрата "0".
 
    

 

 

На 11.11.2021 г. в ДГ "Мир" се проведе вътрешна квалификация от Комисията по БДП за младите специалиси на тема: "БДП - запознаване на педагогическите специалисти с новите изисквания, свързани с обучението по БДП".

 

  

 

 

 

 

 

На 21.09.2021г. по повод Европейския ден без автомобили в ДГ "Мир" беше открита и площадка за обучение по БДП, която е изградена по проект към НП "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Площадки за обучение по БДП". Тя подпомага обучението на децата по безопасност на движението по пътищата.