Facebook
ДГ Мир
Детска градина в град Мездра

Обяви и мероприятия

ДГ "Мир" обявява конкурс за длъжността помощник-възпитател:
 
 
 
 
 
 
 
 
21 септември 2021 г.
 
В ДГ "Мир" днес, на 21.09.2021г. по повод Европейския ден без автомобили се проведе откриване на площадка за обучение по БДП. Площадката е изградена по проект към НП "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Площадки за обучение по БДП". Децата от III и IV възрастова група поздравиха присъстващите с кратка програма и демонстрираха своите умения като отговорни и пълноправни участници в движението по пътя. Проектът е на стойност 900 лв., които включват оборудване на площадката.
Изказваме своята огромна благодарност на служителите на ОбП "Чистота" към Община Мездра за положените основи на площадката и на Ивайло Нинов - родител за направата на маркировката.

       

 

15 септември 2021 г.

Тържествено откриване на новата учебна година се състоя днес в двора на ДГ "Мир". Децата от IV група "Мечо Пух" изнесоха празнична програма, в която взеха участие и децата от III група "Смехорани" и Александър Кръстев от II група "Мики Маус". Те поздравиха всички с много стихчета и песни, а директорът на учебното заведение г-жа Диана Вутова пожела на всички спорна 2021/2022 учебна година. Поради мерките, въведени срещу Covid-19 родители не присъстваха на тържеството.

       

 

    

 

 

1 юни

В Долна Кремена празнуваха 1-ви юни. Библиотекарят на НЧ "Просвета 1897" Долна Кремена Милка Милева и детската градина организираха Празнично детско утро, посветено на Деня на детето. Децата представиха ревю на приказни герои, изпяха любими детски песни, танцуваха и рецитираха, направиха пано на детската дружба и обич. Разноцветните детски длани се запечатаха за спомен от празника.Кметът на селото Румен Серафимов поздрави децата и им подари пакети с лакомства. Поздравления и дарове получиха децата и от своите приятели от НЧ "Просвета 1897".

27 май 

ДГ "Мир" вече е с ново знаме.

 

 

26 май

Детски спортен празник беше проведен в ДГ"Мир" днес по Национална програма "По-здрави деца" на Нестле България ! В него се включиха 84 деца от 4 групи, като всички получиха грамоти и статуетки за доброто представяне.

                

18 май

Поздравления на децата от двете групи по футбол към ДГ "Мир" за чудесното представяне на турнира по футбол между детските градини в Община Мездра, който се проведе днес на градския стадион.
Благодарим на треньора Стоян Стоянов за подготовката на децата!
Поздравления за второто място деца, Вие сте бъдещите шампиони!
 
  

 

16 май 

ДГ "Мир" е с одобрен проект за изграждане на площадка за безопасност на движение по пътищата. Площадката ще бъде изградена по Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда, модул: "Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата" - 2021 г. Чрез нея ще се подобри дворното пространство и ще се създадат условия за практическо обучение на знанията по БДП.

 

28 април

Екипът на ДГ "Мир" и членовете на Обществения съвет организираха дарителска кампания за набиране на средства за деца в нужда под мотото "Дари добро за Великден! Зарадвай деца в нужда!". Екипът, родителите и децата на ДГ „ Мир“ гр. Мездра с детска група с. Долна Кремена изказват сърдечната си благодарност за дарените дрехи, играчки, книжки, учебни материали и лакомства за децата, живущи в с. Крапец, с. Долна Кремена, с. Горна Кремена, с. Типченица, с. Царевец и с. Боденец!
Благодарим за оказаната подкрепа и внимание на родителите на децата от ДГ „ Мир“ гр. Мездра, Общинска администрация гр. Мездра, членовете на Обществен съвет към детската градина, Фондация „ Тавита България“, Фондация „ Адра България“, Наталия Павлова- здравен медиатор към Община Мездра, Веселина Фотева- Димитрова- частно лице гр. Варна и педагогически екип към ДГ „ Мир“ гр. Мездра.
Благодарим за помощта при организирането на благотворителната инициатива на Невенка Стоева- кметство с. Крапец!
Благодарим за Вашата доброта, мили хора!

     

23 април

Днес, децата от предучилищна група
"Патиланци" пресъздадоха обичаите Лазаровден и Цветница!
Благодарим на децата, родителите и екипа за подготовката и прекрасните изпълнения на малките лазарки, както и на момчетата от групата.
 
 
     

 

22 април

Днес, в ДГ " Мир" -Мездра се проведе работна среща с педагогическите специалисти на предучилищните групи и учителите на бъдещите първокласници от ОУ" Христо Ботев"-Мездра, ОУ " Кирил и Методий"-Мездра и СУ " Иван Вазов"-Мездра.
На срещата педагозите съгласуваха изискванията към знанията и компетентностите на децата при провеждането на диагностичните процедури преди постъпване в първи клас.
Благодарим на всички учители за активното участие, сътрудничество и партньорство!
 

 

19 април

ДГ " Мир" -Мездра започна работа по Програма " Нестле за по-здрави деца".
Програмата включва провеждането на забавни и атрактивни уроци и спортни активности, като по този начин провокираме интереса на децата към балансираното хранене и активния начин на живот. Уроците са насочени както към децата, така и към техните родители и учители. Програмата обхваща 6 модула: Консумирай разнообразна и питателна храна, Контролирай порциите си, Избери водата, Движи се и играй активно, Наслади се на храната заедно с други и Играй активно със своя домашен любимец, които се фокусират върху основите на балансираното хранене, ролята на плодовете и зеленчуците в ежедневния хранителен режим, ролята на всекидневната физическа активност, консумацията на вода, споделеното време със семейството при хранене и правилната грижа за домашните любимци.
 
 
 
 
  

 

8 април

Днес, пореден гост в "Маратон на четенето" в детска група с.Долна Кремена бе бивш възпитаник на ДГ "Мир", вече ученик в 4-ти клас. Той ни прочете приказката "Вълкът и седемте козлета", а също така ни дари още една книжка, която прибавихме в "Домът на книгите". Благодарим на всички, които се включват в тази прекрасна инициатива!
 
 
 
 
 
 
   
 
 

7 април

Децата от ДГ "Мир" се включиха в инициативата "Маратон на четенето"

  

 

5 април

Благодарим на фирма " Красиди 2011" ЕОД, гр. Варна и на Красимира Кирилова за предоставеното дарение - 2 бр.палатки за игра за децата от яслена група към ДГ " Мир" гр. Мездра.

  

 

23 март

С чувство на признателност и гордост пред храбростта и уроците завещани ни от Великите синове и дъщери на България, днес в сградата на ДГ " Мир" гр. Мездра подредихме портретите на Левски, Ботев, Вазов, Райна княгиня и др. Те преобърнаха времето и го направиха свое, доказвайки пред света, че българинът носи у себе си жаждата за свобода и справедливост!
Целта ни е децата да се докоснат до живия български дух и да се обединят около родолюбието като висша ценност.
Идеята ни е заредена с дълбок исторически замисъл, който днес да учи децата, че героичното дело на патриотите в славната история на България е пример за подражание от поколенията и е еталон за формиране на ценности!
 
  

 

19 март

Децата от група " Васил Левски" сами изработиха книжка с приказката "Дядо вади ряпа".
  
 
 

 

19 март

Днес група "Патиланци" се впуснаха в приказният свят с драматизация на приказката "Бърза работа" от Ран Босилек. Така отбелязаха международния ден на приказката !

 

 

19 март

Презентация на тема "Молбата на книгата" представи днес г-жа Петя Дамянова на децата от група "Мики Маус" и на децата от група "Смехорани".

       

 

19 март 

Международен ден на приказката и световен ден на разказвача с Димитрина Иванова отбелязаха в група "Мечо Пух "- ДГ "Мир".

 

19 март

Изложба на тема: "Аз с мама и татко на пътното платно" беше подредена днес във фоайето на ДГ "Мир". В нея взеха участие деца от всички групи.

 

    

 

17март 

Днес се проведе здравна беседа на тема: " Моето меню" и здравословното хранене с Ваня Руменова главна медицинска сестра в група "Мечо Пух" - ДГ "Мир".

 

 

17 март

Малките участници в "Мастър шеф" от група "Мечо Пух " с подкрепата на главен готвач- Цветанка Илиева!
Поздравления на децата и екипа на групата!
 
         

 

16 март

И най-малките дечица от яслена група вече участват в сервирането на обяда.

  

 

16 март

Грамота за участие в Национален конкурс за рисунка "Магията на Кукеровден - Да прогоним злото, да бъдем по - добри!" получиха децата от група " Мечо Пух " - ДГ "Мир".

  

 

12 март

Екипа, родителите и децата на яслена група "Патешки лудории" към ДГ „Мир“ гр. Мездра, изказват сърдечната си благодарност за дарената от фирма " РООН ЕООД" гр. Пловдив детска кошарка за игра за нуждите на детската градина.
Благодарим за оказаното внимание, съдействие, помощ, чистосърдечно и безкористно сътрудничество!
 

 

8 март 

По случай празника на жената децата от група "Смехорани" подариха на целия колектив на ДГ "Мир" ръчно изработени цветя.

     

 

4 март

Днес в 1-ва група "Мики Маус" беше проведена артикулационна игра от логопед Мариана Георгиева.

 

   

 

1 март

Днес Баба Марта посети ДГ "Мир" и даде на всяко дете мартеничка.

       

 

26 февруари

Благодарим на Искрен Красимиров за предоставената възможност на децата от двете предучилищни групи към ДГ"Мир" да наблюдават първия образователния спектакъл за деца "Лъвский скок"!
 
  
 
  

 

26 февруари

Благодарим на педагозите от СУ " Иван Вазов" гр. Мездра за мартеничките и подаръците!
Благодарим за оказаното внимание, съдействие, помощ, чистосърдечно и безкористно сътрудничество!
 

     

26 февруари

Днес ДГ " Мир" гр. Мездра получи дарение от фирма СЕ Борднетце България ЕООД - 2 броя компютри Dell.
Екипът, родителите и децата на ДГ „Мир“ гр. Мездра изказват сърдечната си благодарност за дарените от Вас компютри за нуждите на детската градина.
Благодарим за оказаното внимание, съдействие, помощ, чистосърдечно и безкористно сътрудничество!
„Една от най-великите тайни на живота е, че единственото което си заслужава за бъде правено, е това, което правим за другите!“
Благодарим за Вашата доброта, мили хора!
 

 

24 февруари 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От днес стартира нова затворена фейсбук група за родителите/настойниците на децата от ДГ "Мир". Групата е озаглавена "Компас за родители - Вие питате, ние отговаряме". В нея родителите ще могат да потърсят съвет, задавайки въпроси с различна тематика - възпитание, хранене, логопедични проблеми, психично развитие, физическо развитие и др. на страницата на групата или на лично съобщение. От своя страна екипът на детската градина се ангажира да дава навременни и професионални отговори. В групата също така можете да потърсите и съдействие за контакти с различни специалисти от други направления и области. 

 

19 февруари

18 деца от подготвителна група "Васил Левски" посетиха мездренското село Царевец, за да отбележат 148-ата годишнина от смъртта на Апостола на свободата Васил Левски. Те бяха посрещнати с питка и мед от кметицата на селото Маргарита Петкова и самодейците от читалище "Просвета - 1928", които бяха подготвили сценка от пиесата "Малкият Левски". Децата заедно със своите учители и родителите, които ги придружаваха, се отправиха към Войнишкия паметник в селото. След това посетиха и старата църква "Свети Николай", за да разгледат и научат повече за Левски - къде е минавал и живял, какви спомени е оставил след себе си.

 

   

 

19 февруари

Децата от 2ра група "Смехорани" раздадоха на персонала на ДГ "Мир" ръчно изработени книгоразделители с образа на Васил Левски по случай отбелязването на 148 години от гибелта му.

 

  

 

19 февруари  

Децата от 3 група "Мечо Пух", 4 А група "Патиланци" и 4 Б група "Васил Левски" се преклониха пред паметника на Апостола в град Мездра и поднесоха цветя в знак на почит по случай 148 години от гибелта му.

     

  

18 ноември

В ДГ " Мир" гр.Мездра вече има вградена домофонна система на двата входа на детското заведение.

Благодарим на фирма "Sectron/SOT" гр. София за дарената домофонна система и на фирма " Холи Инженеринг" гр. Монтана за монтажа на системата!

   

 

12 ноември

От днес стартира инициатива на ДГ „Мир” Мездра „ Приказки по телефона”! Всяка вечер в делнични дни в 18.50ч. някой от учителите ще чете на живо приказки във фейсбук. Родителите също могат да се включат в инициативата.

   

 

12 ноември

Днес в детска група с. Долна Кремена се осъществи съвместно проведена ситуацията по образователно направление Математика от наставник и млади учители.

          

 

1 ноември

Честит 1-ви ноември !!!
По случай деня на народните будители децата от всички групи на ДГ "Мир" предварително изработиха постери със снимки за празника !!!

"Цветя за Вас, будители народни..." 

 

  

 

 

 

 

 

24 октомври 

На 24 октомври в ДГ "Мир" се проведе обучение на служители на детската градина на тема: "Работа с група (клас). Работа в екип". Обучението беше изключително интересно и полезно и завърши с удовлетворение на всички.

           

 

 

22 октомври 

На 22 октомври в 1 група "Мики Маус" се проведе здравна беседа с мед. сестра Ваня Руменова на тема: "Чистотата е половин здраве".

   

 

21 октомври 

На 21 октомври в ДГ " Мир " се проведе обучение на тема " Опасност от разпространение на COVID-19, подготовка на работното място, мерки за почистване и дезинфекция на персонала", подготвено и проведено от Ваня Руменова- мед.сестра в детската градина!

  

 

 

 

 

13 октомври

На 13 октомври се проведе здравна беседа с децата от 3 група "Мечо Пух" с участието на мед. сестра Ваня Руменова.

 

 

 

 

9 октомври

На 9 октомври в 2 група "Смехорани" се проведе здравна беседа с медицинската сестра Ваня Руменова на тема: "Чистотата е половин здраве".

    

 

 

 

28 септември

"Златна благодатна есен" е съвместно мероприятие на Народно читалище Просвета 1897 с. Долна Кремена и ДГ с. Долна Кремена към ДГ "Мир"-Мездра.В читалището бе подредена изложба с есенни плодове, зеленчуци, подправки и билки.
Г-жа Милка Пухалска припомни и показа на децата от детската градина промените през различните сезони, които настъпват в природата. Всяко дете избираше плод или зеленчук и определяше вида му, както и подправките и билките. Затвърдиха се знанията на децата за ползите от плодовете, зеленчуците, билките и подправките и приложенията им. Г-жа Пухалска подари на детската градина книга с детски приказки, а децата и бяха подготвили детски рисунки с плодове и зеленчуци. След това всички на двора пред читалището рисуваха с тебешири любим плод или зеленчук. Гости на мероприятието бяха г-жа Нели Минева- зам. кмет на Община Мездра и г-жа Диана Вутова- директор на ДГ "Мир" .

 

 

 

 

18 септември

Във връзка с кампанията за Дни на безопасността на пътя в периода 16-22 септември, ДГ "Мир" организира свой ден на безопасността под мотото: "Остани жив! Пази живота!".
Децата от подготвителните групи изработиха рисунки свързани с темата.
Демонстрирахме безопасно превеждане на децата през уличното платно и подредихме изложба на моста в близост до детската градина, за да повиши вниманието на преминаващите автомобили.