Facebook
ДГ Мир
Детска градина в град Мездра

Обяви и мероприятия

18 ноември

В ДГ " Мир" гр.Мездра вече има вградена домофонна система на двата входа на детското заведение.

Благодарим на фирма "Sectron/SOT" гр. София за дарената домофонна система и на фирма " Холи Инженеринг" гр. Монтана за монтажа на системата!

   

 

12 ноември

От днес стартира инициатива на ДГ „Мир” Мездра „ Приказки по телефона”! Всяка вечер в делнични дни в 18.50ч. някой от учителите ще чете на живо приказки във фейсбук. Родителите също могат да се включат в инициативата.

   

 

12 ноември

Днес в детска група с. Долна Кремена се осъществи съвместно проведена ситуацията по образователно направление Математика от наставник и млади учители.

          

 

1 ноември

Честит 1-ви ноември !!!
По случай деня на народните будители децата от всички групи на ДГ "Мир" предварително изработиха постери със снимки за празника !!!

"Цветя за Вас, будители народни..." 

 

  

 

 

 

 

 

24 октомври 

На 24 октомври в ДГ "Мир" се проведе обучение на служители на детската градина на тема: "Работа с група (клас). Работа в екип". Обучението беше изключително интересно и полезно и завърши с удовлетворение на всички.

           

 

 

22 октомври 

На 22 октомври в 1 група "Мики Маус" се проведе здравна беседа с мед. сестра Ваня Руменова на тема: "Чистотата е половин здраве".

   

 

21 октомври 

На 21 октомври в ДГ " Мир " се проведе обучение на тема " Опасност от разпространение на COVID-19, подготовка на работното място, мерки за почистване и дезинфекция на персонала", подготвено и проведено от Ваня Руменова- мед.сестра в детската градина!

  

 

 

 

 

13 октомври

На 13 октомври се проведе здравна беседа с децата от 3 група "Мечо Пух" с участието на мед. сестра Ваня Руменова.

 

 

 

 

9 октомври

На 9 октомври в 2 група "Смехорани" се проведе здравна беседа с медицинската сестра Ваня Руменова на тема: "Чистотата е половин здраве".

    

 

 

 

28 септември

"Златна благодатна есен" е съвместно мероприятие на Народно читалище Просвета 1897 с. Долна Кремена и ДГ с. Долна Кремена към ДГ "Мир"-Мездра.В читалището бе подредена изложба с есенни плодове, зеленчуци, подправки и билки.
Г-жа Милка Пухалска припомни и показа на децата от детската градина промените през различните сезони, които настъпват в природата. Всяко дете избираше плод или зеленчук и определяше вида му, както и подправките и билките. Затвърдиха се знанията на децата за ползите от плодовете, зеленчуците, билките и подправките и приложенията им. Г-жа Пухалска подари на детската градина книга с детски приказки, а децата и бяха подготвили детски рисунки с плодове и зеленчуци. След това всички на двора пред читалището рисуваха с тебешири любим плод или зеленчук. Гости на мероприятието бяха г-жа Нели Минева- зам. кмет на Община Мездра и г-жа Диана Вутова- директор на ДГ "Мир" .

 

 

 

 

18 септември

Във връзка с кампанията за Дни на безопасността на пътя в периода 16-22 септември, ДГ "Мир" организира свой ден на безопасността под мотото: "Остани жив! Пази живота!".
Децата от подготвителните групи изработиха рисунки свързани с темата.
Демонстрирахме безопасно превеждане на децата през уличното платно и подредихме изложба на моста в близост до детската градина, за да повиши вниманието на преминаващите автомобили.