Facebook
ДГ Мир
Детска градина в град Мездра

Обяви и мероприятия

Детска градина "Мир" - град Мездра обявява свободно работно място "учител в детска градина", считано от 03.04.2023 г.
 
Място на работа: Разновъзрастова група с. Долна Кремена към ДГ "Мир" - град Мездра
 
Необходими документи:
  • Заявление за участие (в свободна форма)
  • Документ за самоличност (за справка)
  • Професионална автобиография
  • Документ за придобита образователно-квалиикационна степен, учителска правоспособност и допълнителна квалификация (копие)
  • Документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит
  • Други документи, удостоверяващи професионална квалификация
  • Декларация по чл. 215, ал.2 от ЗПУО
 
Срок за подаване на документите: от 21.03.2023 г. до 24.03.2023 г. вкл.
 
Място на подаване: Документите сеподават лично на адрес: гр. Мездра, ДГ "Мир", ул. Св. Св. Кирил и Методий" 47, всеки делничен ден от 08.00 ч. до 17.00 ч.
 
Лице за контакти: Диана Вутова - директор ДГ "Мир" , тел.: 0879/44 52 10
 
 
 
 
 
16 март 2023 г.
 
Урок с кауза за слънчевите деца се проведе днес в 2 А клас на ИОУ "Св. Св. Кирил и Методий". На него присъстваха 
 
Всички можем да обичаме,
Всички в нещо си приличаме,
Щом разбрали сме едно,
Можем да творим добро!
Благодарим на г-жа Глория Николова и 2 А клас от ИОУ "Св. Св. Кирил и Методий" за поканата и гостоприемството!
 
  
 
3 март 2023 г.
 
За да отбележат трети март децата от ДГ "Мир" заедно със своите учители, изградиха в двора на учебното заведение композиция, представяща бъдещето на България. За събието те бяха подготвили и кратка програма, включваща емблематични стихотворения и песни. За финал всички децата развяха българския трибагреник, а родители и учители изградиха знамето на България от бял, зелен и червен плат, под съпровода на "Моя страна, моя България".
 
    
 
 
1 март 2023 г.
 
Баба Марта е при нас ...
 
   
 
 
21 февруари 2023 г.
 
Огромна благодарност на всички членове на екипа на детската градина, родители, деца и общественост, които се включиха в инициативата
ДГ „Мир“-Мездра проведе на 20.02. и 21.02.2023г. благотворителен базар „Да помогнем на Христо!“. На базара бяха предложени ръчно изработени от родителите и персонала сувенири и мартенички. Събраната сумата от 1 885, 81 лв. бе преведена в  дарителската сметка за лечението на Христо Пенчев. 
Огромна благодарност на всички членове на екипа на детската градина, родители, деца и общественост, които се включиха в инициативата!
 
 
17 февруари 2023 г.
 
Днес, членовете на колектива, родители и деца от ДГ "Мир" гр.Мездра се присъединиха към факелно шествие, организирано от ИОУ "Св.св. Кирил и Методий"-Мездра под наслов " Нужен си ни и днес, Апостоле!" по повод 150 години от обесването на Васил Левски.
Поздравления на нашите деца Виктория Данкова и Калоян Митински от четвърта възрастова група с педагози Надежда Петкова и Вероника Дичева, които се включиха със своите прекрасни стихотворения в програмата. Браво, деца!
 
  
 
10 февруари 2023 г.
 
Днес, 10.02.2023г. ДГ "Мир"-Мездра се включи в Национална кампания на БЧК за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.
Екипът на детската градина закупи 10 бр. спални чували на стойност 269,90лв. и ги предаде в Общински център за социални услуги и дейности, гр. Мездра.
 
 
3 февруари 2023 г.
 
Поздравления на нашата колежка г-жа Надежда Петкова и екипа на четвърта възрастова група "Смехорани" за отличното представяне на добра практика "Никога не спирайте да играете!", проведена по повод организирана онлайн работна среща от г-жа Таня Борисова- старши експерт по предучилищно образование към РУО-Враца за представяне на резултатите от тематична проверка на тема: "Прилагане на игровата технология в процеса на педагогическо взаимодействие за постигане на компетентности по образователни направление от децата".
Екипът на ДГ "Мир"-Мездра изказва сърдечната си благодарност към г-жа Таня Борисова за подкрепата и предоставената ни възможност!
 
 
 
 
 
26 януари 2023 г.
 
На 26.01.2023г. в ДГ "Мир"-Мездра се проведе вътрешноинституционална квалификация с помощник-възпитателите на тема "Инициативност, взаимодействие, отговорност и мотивация на помощник-възпитателя", организирана и реализирана от Цецка Йотова- главен учител и Милена Макавеева- старши учител.
 
    
 
10 януари 2023 г.
 
Ситуация на тема " Природни бедствия" проведе пожарникар Павел Янчик от пожарна безопасност гр.Враца в нашата група днес. Децата от 3 възрастова група "Мики Маус" и децата от 4 възрастова група "Смехорани" участваха с голям интерес, получиха много нови знания и без грешка отговаряха на зададените гатанки!
 
      
 
6 декември 2022 г. 
 
Никулденски благотворителен базар под надслов "Щастие за Коледа" се проведе днес в ДГ "Мир". Участниците в базара трябваше да приготвят ястия, свързани с празника, като сами определят вида и стойността им.
Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на коледни подаръци за децата в неравностойно социално положение.
Благодарим на всички, които се включиха в инициативата по един или друг начин!!!
 
  
 
16 ноември 2022г.
 
Днес, 16-ти ноември децата от трета възрастова група „Мики Маус“ съвместно с потребителите от Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания- Мездра отбелязаха Денят на толерантността! Те изработиха хвърчила- символ на приятелството, заедно пяха и рисуваха. Децата и потребителите си подариха взаимно изработените от тях хвърчила, които да им напомнят за приятелството и толерантността между децата и младежите с увреждания!
Поставяйки се на мястото на другия, се очаква да погледнеш през неговите очи, а не през твоите!
Това е смисълът да бъдеш толерантен!
  
 
   
 
 
15 ноември 2022г.
 
Днес служители на Районно управление - град Мездра гостуваха в четвърта възрастова група "Смехорани". Темата беше "безопасност на движението по пътищата". Под формата на игра те обясниха на децата правилата за движение по пътищата, а след това помогнаха на героите от "Житената питка" да стигнат безопасно  до детската градина. В края на срещата децата поздравиха гостите с песента "Колелата на автобуса".
 
 
 
 
 
14 ноември 2022 г.
 
Днес, по повод отбелязване на 13-ти ноември - Ден на добротата, Комисията по етика към ДГ "Мир" изненада екипа и децата от Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните родители и Център за обществена подкрепа с изложба на рисунки, създадени от децата и техните родители.
Тематичните рисунки под наслов "Направи нещо добро!" показват света и това как да бъдеш добър с другите през очите на най-малките.
Всички рисунки са подарък за децата и посетители на Дневния център.
Благодарим на Комисията по етика, децата от ДГ"Мир"-Мездра и техните родители!
 
   
 
 
 
4 ноември 2022 г.
 
ДГ "Мир" отбеляза своя 51-ви рожден ден с театър. Педагозите влязоха в ролята на героите от "Дядовата ръкавичка" и зарадваха децата с представление. Разбира се, накрая не липсваше и вкусна торта и балони за всички.
 
    
 
2 ноември 2022 г.
 
Цецка Йотова- главен учител и Милена Макавеева- старши учител към ДГ „Мир“-Мездра взеха участие в Трета Международна научно-практическа конференция
„Образованието: класичност и модерност“, организирана от Филиала на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Враца
Петя Дамянова- старши учител и Диана Вутова- директор взеха участие в Десета международна педагогическа конференция на тема „ Добри практики от междукултурно и интеркултурно обучение на деца и ученици“, организирана от Фондация „Кузманов“ и проведена в гр. Истанбул, Турция.
Поздравления, колеги!
 
   
 
18 октомври 2022 г.
 
Поздравления на г-жа Петя Дамянова- старши учител към ДГ "Мир"-Мездра, която взе участие в специализация в Италия във връзка със партньорско споразумение по проект Еразъм.
Тя участва в транснационална среща по проект „КИДПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО- развитие на предприемаческото мислене в нашите деца”, която се състоя в Рим Италия. В срещата взеха участие представители на шест страни - Италия, Кипър, Австрия, Латвия, Малта и България. На нея беше обсъдено разработването на модул за електронно обучение KIDPRENEURSHIP.EU, както и предстоящите дейности за неговото разпространение.
Всички участници в транснационалната среща получиха Сертификат от фондация Patrizio Paoletti – Rome/ Italy.
 
 
12 октомври 2022 г.
 
Официално откриване новата детска площадка с ударопоглъщаща настилка се състоя днес в ДГ "Мир". Съоражението е финансирано в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда 2022" в обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема "Обичам природата и аз участвам". Деца от II Б, III и IV възрастова група бяха подготвили кратка програма, в която изпълниха стихотворения и песни по повод новата придобивка.
 
Директорът г-жа Диана Вутова награди момичетата от IV възрастова група, които спечелиха I място на Държавното първенство по масов спорт "Гимнастрада 2022", което се проведе на 9 октомври, с медали и грамоти за отличното представяне.
 
    
 
9 октомври 2022 г.
 
Безапелационно първо място и златен медал завоюваха момичетата на ДГ "Мир" и техният треньор г-жа Цветелина Цинцарска в Държавното парвенство по масов спорт "Гимнастрада 2022" в София в категория за деца до 7 години. 
 
  
 
 
 
 
7 октомври 2022 г. 
 
В ДГ "Мир"-Мездра се проведе учебна евакуация с децата и персонала, съгласно План за защита при бедствия съвместно със служителите на РСПБЗН-Мездра!
За целта беше инсценирана следната ситуация:
Възникване на пожар в ДГ „Мир”, което налага евакуацията на всички деца, служители и посетители, намиращи се в сградата. Целта е всички работещи в учебното заведение да бъдат подготвени при евентуално възникване на пожар. Всички деца бяха изведени през двата аварийни изхода, а след това в сградата влязоха огнеборците, които трябваше да спасят няколко деца останали по групите, заедно с медицинската сестра. За всички проведената евакуационна тренировка бе изключително полезна и ефективна.
След евакуацията гостите демонстрираха работата на специализираната техника и звуковите сигнали. Едно от децата поздрави служителите на РСПБЗН със стихотворение, а директорът на учебното заведение г-жа Диана Вутова поднесе благодарствен адрес в знак на признателност за неуморния труд на пожарникарите и в знак на благодарност за съвместната работа между двете инстутиции..
Атракция бе за децата да чуят сирената на пожарната кола и да хванат пожарникарския маркуч.
 
    
 
21 септември 2022 г.
 
Във връзка с Европейската седмица на мобилността (от 16 до 22 септември), днес в ДГ "Мир" децата от 3 и 4 възрастови групи отбелязаха 21.09 - Денят без загинали при пътни инциденти под мотото: "Остани жив! Пази живота!".
Те пяха песни, свързани с безопасността на пътя и бяха подготвили изложба от детски рисунки, свързани с темата.
На площадката по БДП в двора на учебното заведение децата влязоха в ролята на участници в движението - шофьори, пешеходци и велосипедисти, при което спазиха всички правила за безопасно движение. Накрая на събитието всички заедно призоваха за 0 жертви на пътя и опазване на живота като показаха с ръце "0" и в небето пуснаха балон с цифрата "0".
 
  
 
      
 
  
 
 
15 септември 2022 г. - Тържествено откриване на новата 2022/2023 учебна година !
 
            
 
Есенна украса в ДГ "Мир"
 
        
 
2 юли 2022 г.
 
Първо място и златен медал за момичетата на ДГ "Мир" и техният треньор Цветелина Цинцарска на Държавното първенство - Гимнастрада, която се проведе на 2 юли във Велико Търново. Поздравления !!!
 
  
 
24 май 2022 г.
 
Празнична програма по повод 24 май изнесоха възпитаници на Детските градини „Детелина“, „Мир“, „Роза“ и „Слънчице“ - гр. Мездра и на Детска градина „Звездичка“ - с. Зверино.
 
        
 
19 май 2022 г. 
 
Честит празник, ДГ "Мир" гр. Мездра!
 
Благодарности на децата, родителите и екипа на детската градина за прекрасното тържество, за незабравимите емоции, за чудесните изпълнения на децата, за подготовката и организацията на 50-годишния ни юбилей!
Благодарим за поздравителните адреси от проф. д-р Ирина Колева, г-жа Лорета Колева- началник на РУО-Враца, г-н Иван Аспарухов- кмет на Община Мездра, д.ик.н. Янка Такева, екип на ДГ "Слънчице"-Мездра, екипа на ДГ "Роза"-Мездра, екипа на ДГ "Детелина"-Мездра, ОУ"В.Кънчов"-Моравица, ОУ"Христо Ботев"-Мездра, СУ "Св. Климент Охридски", с.Зверино, ПГ"Алеко Константинов"-Мездра!
Благодарим на всички, които уважиха с присъствието си нашия празник и за прекрасните подаръци за децата и детската градина!
 
    
 
18 май 2022 г.
 
Отборът на ДГ "Мир" спечели общинския турнир по футбол между детските градини. В надпреварата участваха четири отбора от четирите детски градини в Мездра. Всички участници получиха медали, а всеки отбор купа и грамота. 
 
 
29 април 2022 г.
 
Състезание на Безопасност на движението по пътищата се проведе днес между трета и четвърта възрастова група в ДГ "Мир", като част от плана на Комисия по БДП към детската градина.
В първата игра децата трябваше да бъдат автомобили и да преминат един по един през препятствията, докато пренесат всички части от пъзела, а след това да го сглобят. Победител беше четвърта възрастова група "Мечо Пух".
Втората игра също беше за бързина. В нея децата трябваше едно по едно да преминат трасето и да оцветят пътен знак. Победата този път беше трета възрастова група "Смехорани".
Третата игра беше за внимание. Децата трябваше да следят светлините на светофара и да застанат в същия цвят обръч.
Състезанието завърши с усмихнати и удовлетворени деца и учители.
 
      
 
26-29 април 2022 г.
 

През последната седмица на месец април (от 26 до 29) в ДГ „Мир“ се проведе Седмица на детската играчка. Първият ден премина под наслов „Баба и дядо разказват“. Целта беше децата на научат с какви играчки са играли бабите и дядовците. Във втория ден деца и родители се включиха заедно в изработването на играчки от миналото. В третият ден от инициативата децата от I и II възрастова група донесоха и показаха своята любима играчка, а децата от III и IV възрастова група нарисуваха своята любима играчка. Седмицата на играчката завърши с изложба, озаглавена „Детската играчка от времето на баба и дядо“, в която бяха подредени изработените играчки.

 

        

 
 
21 април 2022 г.
 
На Велики четвъртък на гости в ПГ "Алеко Константинов" - град Мездра бяха децата от IV възрастова група "Мечо Пух". Пременени в атрактивни професионални костюми те бяха посрещнати от големите каки и баткови в учебната кухня на училището, за да изпълнят традионния ритуал - боядисване на яйца. Домакините бяха подготвили разнообразни техники. Щастливи и доволни децата от "Мечо Пух" поздравиха домакините с пролетна песен, а от своя страна домакините ги дариха с вкусни и красиви бисквити, приготвени по специална рецепта.
 
      
 
21 април 2022 г.
 
Сърдечно благодарим на Фондация "Тавита България" за предоставените на децата от ДГ "Мир"-Мездра лакомства, по случай настъпващите Великденски празници! 
 
       
 
 
15 април 2022 г. 
 
Днес, децата от четвърта възрастова група "Мечо Пух" и първа възрастова група "Вълшебство" към ДГ "Мир"-Мездра пресъздадоха пролетните празници Лазаровден и Цветница.
 
   
 
 
 
14 април 2022 г.
 
Днес, в ДГ "Мир"-Мездра се проведе учебна евакуация с децата и персонала, съгласно План за защита при бедствия съвместно със служителите на РСПБЗН-Мездра!
За целта беше инсценирана следната ситуация:
Възникване на пожар в ДГ „Мир”, което налага евакуацията на всички деца, служители и посетители, намиращи се в сградата.
За всички проведената евакуационна тренировка бе изключително полезна и ефективна.
Атракция бе за децата да чуят сирената на пожарната кола, да я разгледат, както и да се превърнат макар и за кратко в истински пожарникари.
Благодарим на служителите на РСПБЗН-Мездра за сътрудничеството и съвместните мераприятия!
 
      
 
14 април 2022 г.
 
Нашето великденско яйце, сътворено от екипите за участие в изложба на Великденски яйца, организирана от Община Мездра !
 
    
 
14 април 2022 г.
 
Днес, децата от трета възрастова група "Смехорани" проведоха съвместно мероприятие с децата от първи А клас , с класен ръководител- г-жа Глория Николова от ИОУ "Св. Св. Кирил и Методий", на тема : "Цветница чука на вратата!" с прилагането на съвременен прочит на метода Монтесори -"рисуване със сол"
Благодарим за чудесната инициатива на възпитаниците на ИОУ "Св.Св. Кирил и Методий"-Мездра и техния класен ръководител.
 
    
 
13 април 2022 г.
 
Слънце, въздух, забавни игри!
Днес, екипите и родителите на децата от възрастовите групи към ДГ "Мир" организираха за малчуганите излет до местността "Мишковото"!
В този слънчев и топъл ден, децата се забавляваха на открито.
Много забавни и състезателни игри, детска глъч и смях, слънчеви бани и отдих съпровождаха децата през целия ден.
Благодаря и на родителите, които се включиха активно и се забавляваха с децата.
 
  
       
13 април 2022 г.
 
Днес, бившите възпитаници на ДГ,, Мир от 1б клас с класен ръководител Христинка Иванова към ОУ,,Хр.Ботев посетиха любимата детска градина.
Те с вълнение показаха на децата и екипа на първа възрастова група "Вълшебство" това, което са научили в първи клас.
Срещата бе емоционална, ползотворна и вълнуваща!
 
    
 
12 април 2022 г.
 
Поздравления на екипа на ДГ "Мир" за спечеления проект в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда 2022" и обявени от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема " Обичам природата и аз участвам" под наслов "ИГРАЯ, НАБЛЮДАВАМ, ОПОЗНАВАМ." Стойността е 7 500 лв. В проектното предложение е предвидена ударопоглъщаща настилка и комбинирано съоражение за игра на открито.
 
 
9 април 2022 г. 
 
Днес, екипът на ДГ "Мир" гр. Мездра, родителите на децата от всички възрастови групи, както и част от децата се включиха активно в почистването на двора на детската градина! Почистихме сметта, боядисахме оградата, засадихме дръвчета, окопахме и подготвихме опитните полета, варосахме дърветата!
Благодарим на всички родители, които се включиха в инициативата! Благодарим за подкрепата, както и за добрия пример, който дадохте на децата.
 
     
 
7 април 2022 г.
 
С бодра крачка и с песен, днес децата от трета възрастова група "Смехорани" си направиха разходка до МБАЛ - Мездра, ЦСМП - филиал Мездра и поликлиниката в града. Разходката е свързана с 7 април - Световен ден на здравето и празник на здравния работник. Децата първо се спряха пред сградата на болницата в града. Като чуха песента и радостните възгласи отвън, по терасите на здравното заведение излязоха медицински работници, които благодариха за жеста. След това малчуганите се отправиха към ЦСМП и поликлиниката. Там отново поздравиха здравните работници, а в замяна получиха лакомства от д-р Митка Лечева (общопрактикуващ лекар) и нейния екип. Медиците от спешния център пуснаха на децата да чуят звука на сирената от линейката.
 
  
 
4 април 2022 г.
 
По случай 2 април - Международен ден на детската книга, децата от III възрастова група "Смехорани" посетиха детския отдел на библиотеката. Библиотекарят Величка Христова представи накратко живота и творчеството на известния български писател Асен Разцветников, специално творчеството му за деца, увлекателно разказа приказката на писателя "Хитрана". Децата представиха драматизация на приказката "Трите пеперудки" и изпяха песента "Мама ми купи днес".
 
Децата от IV възрастова група "Мечо Пух" също посетиха детския отдел и се запознаха как се става читател, разгледаха трите зали на библиотеката и самостоятелната изложба на Ана Николова с илюстрации към детската книга на Рени Митева-"Две весели приказки".
 
   
 
1 април 2022 г. 
 
Децата от четвърта възрастова група "Мечо Пух" отбелязаха Денят на птиците като взеха участие при засаждането на дръвче в двора на детската градина. Красимир Диков- родител на Георги Красимиров засади дървото, като обясни на децата стъпките при засаждане, както и какво е нужно за да расте то здраво и силно.
Радослава Готова- еколог към ОбП "Чистота"-Мездра разказа на децата за видовете защитени птици, както и значимостта от опазване на гората.
 
    
 
25 март 2022 г.
 
Децата от ДГ "Мир" заедно със своите учители и част от родителите поставиха къщички и хранилки за птици. Една част от тях бяха монтирани в двора на детската градина, а останалите - в градската алея. Те бяха изработени през месец януари по предложение на Комисията по етика към детската градина.
 
    
 
22 март 2022 г.
 
Пролет в детската градина 
 
  <img src="http://mi