Facebook
ДГ Мир
Детска градина в град Мездра

Обяви и мероприятия

 
 
19 май 2022 г.
 
18 май 2022 г.
 
Отборът на ДГ "Мир" спечели общинския турнир по футбол между детските градини. В надпреварата участваха четири отбора от четирите детски градини в Мездра. Всички участници получиха медали, а всеки отбор купа и грамота. 
 
 
29 април 2022 г.
 
Състезание на Безопасност на движението по пътищата се проведе днес между трета и четвърта възрастова група в ДГ "Мир", като част от плана на Комисия по БДП към детската градина.
В първата игра децата трябваше да бъдат автомобили и да преминат един по един през препятствията, докато пренесат всички части от пъзела, а след това да го сглобят. Победител беше четвърта възрастова група "Мечо Пух".
Втората игра също беше за бързина. В нея децата трябваше едно по едно да преминат трасето и да оцветят пътен знак. Победата този път беше трета възрастова група "Смехорани".
Третата игра беше за внимание. Децата трябваше да следят светлините на светофара и да застанат в същия цвят обръч.
Състезанието завърши с усмихнати и удовлетворени деца и учители.
 
      
 
26-29 април 2022 г.
 

През последната седмица на месец април (от 26 до 29) в ДГ „Мир“ се проведе Седмица на детската играчка. Първият ден премина под наслов „Баба и дядо разказват“. Целта беше децата на научат с какви играчки са играли бабите и дядовците. Във втория ден деца и родители се включиха заедно в изработването на играчки от миналото. В третият ден от инициативата децата от I и II възрастова група донесоха и показаха своята любима играчка, а децата от III и IV възрастова група нарисуваха своята любима играчка. Седмицата на играчката завърши с изложба, озаглавена „Детската играчка от времето на баба и дядо“, в която бяха подредени изработените играчки.

 

        

 
 
21 април 2022 г.
 
На Велики четвъртък на гости в ПГ "Алеко Константинов" - град Мездра бяха децата от IV възрастова група "Мечо Пух". Пременени в атрактивни професионални костюми те бяха посрещнати от големите каки и баткови в учебната кухня на училището, за да изпълнят традионния ритуал - боядисване на яйца. Домакините бяха подготвили разнообразни техники. Щастливи и доволни децата от "Мечо Пух" поздравиха домакините с пролетна песен, а от своя страна домакините ги дариха с вкусни и красиви бисквити, приготвени по специална рецепта.
 
      
 
21 април 2022 г.
 
Сърдечно благодарим на Фондация "Тавита България" за предоставените на децата от ДГ "Мир"-Мездра лакомства, по случай настъпващите Великденски празници! 
 
       
 
 
15 април 2022 г. 
 
Днес, децата от четвърта възрастова група "Мечо Пух" и първа възрастова група "Вълшебство" към ДГ "Мир"-Мездра пресъздадоха пролетните празници Лазаровден и Цветница.
 
   
 
 
 
14 април 2022 г.
 
Днес, в ДГ "Мир"-Мездра се проведе учебна евакуация с децата и персонала, съгласно План за защита при бедствия съвместно със служителите на РСПБЗН-Мездра!
За целта беше инсценирана следната ситуация:
Възникване на пожар в ДГ „Мир”, което налага евакуацията на всички деца, служители и посетители, намиращи се в сградата.
За всички проведената евакуационна тренировка бе изключително полезна и ефективна.
Атракция бе за децата да чуят сирената на пожарната кола, да я разгледат, както и да се превърнат макар и за кратко в истински пожарникари.
Благодарим на служителите на РСПБЗН-Мездра за сътрудничеството и съвместните мераприятия!
 
      
 
14 април 2022 г.
 
Нашето великденско яйце, сътворено от екипите за участие в изложба на Великденски яйца, организирана от Община Мездра !
 
    
 
14 април 2022 г.
 
Днес, децата от трета възрастова група "Смехорани" проведоха съвместно мероприятие с децата от първи А клас , с класен ръководител- г-жа Глория Николова от ИОУ "Св. Св. Кирил и Методий", на тема : "Цветница чука на вратата!" с прилагането на съвременен прочит на метода Монтесори -"рисуване със сол"
Благодарим за чудесната инициатива на възпитаниците на ИОУ "Св.Св. Кирил и Методий"-Мездра и техния класен ръководител.
 
    
 
13 април 2022 г.
 
Слънце, въздух, забавни игри!
Днес, екипите и родителите на децата от възрастовите групи към ДГ "Мир" организираха за малчуганите излет до местността "Мишковото"!
В този слънчев и топъл ден, децата се забавляваха на открито.
Много забавни и състезателни игри, детска глъч и смях, слънчеви бани и отдих съпровождаха децата през целия ден.
Благодаря и на родителите, които се включиха активно и се забавляваха с децата.
 
  
       
13 април 2022 г.
 
Днес, бившите възпитаници на ДГ,, Мир от 1б клас с класен ръководител Христинка Иванова към ОУ,,Хр.Ботев посетиха любимата детска градина.
Те с вълнение показаха на децата и екипа на първа възрастова група "Вълшебство" това, което са научили в първи клас.
Срещата бе емоционална, ползотворна и вълнуваща!
 
    
 
12 април 2022 г.
 
Поздравления на екипа на ДГ "Мир" за спечеления проект в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда 2022" и обявени от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема " Обичам природата и аз участвам" под наслов "ИГРАЯ, НАБЛЮДАВАМ, ОПОЗНАВАМ." Стойността е 7 500 лв. В проектното предложение е предвидена ударопоглъщаща настилка и комбинирано съоражение за игра на открито.
 
 
9 април 2022 г. 
 
Днес, екипът на ДГ "Мир" гр. Мездра, родителите на децата от всички възрастови групи, както и част от децата се включиха активно в почистването на двора на детската градина! Почистихме сметта, боядисахме оградата, засадихме дръвчета, окопахме и подготвихме опитните полета, варосахме дърветата!
Благодарим на всички родители, които се включиха в инициативата! Благодарим за подкрепата, както и за добрия пример, който дадохте на децата.
 
     
 
7 април 2022 г.
 
С бодра крачка и с песен, днес децата от трета възрастова група "Смехорани" си направиха разходка до МБАЛ - Мездра, ЦСМП - филиал Мездра и поликлиниката в града. Разходката е свързана с 7 април - Световен ден на здравето и празник на здравния работник. Децата първо се спряха пред сградата на болницата в града. Като чуха песента и радостните възгласи отвън, по терасите на здравното заведение излязоха медицински работници, които благодариха за жеста. След това малчуганите се отправиха към ЦСМП и поликлиниката. Там отново поздравиха здравните работници, а в замяна получиха лакомства от д-р Митка Лечева (общопрактикуващ лекар) и нейния екип. Медиците от спешния център пуснаха на децата да чуят звука на сирената от линейката.
 
  
 
4 април 2022 г.
 
По случай 2 април - Международен ден на детската книга, децата от III възрастова група "Смехорани" посетиха детския отдел на библиотеката. Библиотекарят Величка Христова представи накратко живота и творчеството на известния български писател Асен Разцветников, специално творчеството му за деца, увлекателно разказа приказката на писателя "Хитрана". Децата представиха драматизация на приказката "Трите пеперудки" и изпяха песента "Мама ми купи днес".
 
Децата от IV възрастова група "Мечо Пух" също посетиха детския отдел и се запознаха как се става читател, разгледаха трите зали на библиотеката и самостоятелната изложба на Ана Николова с илюстрации към детската книга на Рени Митева-"Две весели приказки".
 
   
 
1 април 2022 г. 
 
Децата от четвърта възрастова група "Мечо Пух" отбелязаха Денят на птиците като взеха участие при засаждането на дръвче в двора на детската градина. Красимир Диков- родител на Георги Красимиров засади дървото, като обясни на децата стъпките при засаждане, както и какво е нужно за да расте то здраво и силно.
Радослава Готова- еколог към ОбП "Чистота"-Мездра разказа на децата за видовете защитени птици, както и значимостта от опазване на гората.
 
    
 
25 март 2022 г.
 
Децата от ДГ "Мир" заедно със своите учители и част от родителите поставиха къщички и хранилки за птици. Една част от тях бяха монтирани в двора на детската градина, а останалите - в градската алея. Те бяха изработени през месец януари по предложение на Комисията по етика към детската градина.
 
    
 
22 март 2022 г.
 
Пролет в детската градина 
 
    
 
3 март 2022 г. 
 
По интересен начин децата от ДГ "Мир" отбелязаха Националния празник на България !!!
Националният трибагреник бе спуснат от втория към първия етаж на главния вход на детската градина!!! Децата от всички възрастови групи отбелязаха Деня на свободата с песни и стихове, изработиха знамена и постери.
 
   
 
 
1 март 2022 г.
 
Баба Марта дойде на гости в детска градина "Мир"
 
          
 
 
19 февруари 2022 г. 
 
Седмица, посветена на Апостола се състоя в III възрастова група "Смехорани". Децата оцветяваха картини с образа на Левски, рецитираха и пяха песни и поднесоха венец от цветя на паметника на Дякона в Мездра.
 
    
 
19 февруари 2022 г.
 

Пред делото на Левски се преклониха НЧ "Просвета 1897" и децата от детска група с. Долна Кремена. Библиотекарят Милка Милева разказа на малчуганите за живота, дейността и величието на героя. Децата посетиха читалището и пред витрината за Апостола  изнесоха кратък рецитал. Всички заедно поднесоха цветя на паметната плоча на Левски, който е посетил Долна Кремена два пъти и е основал там Революционен комитет.

 

 
 
18 февруари 2022 г.
 
В навечерието на годишнината от гибелта на Васил Левски децата от IV възрастова група изработиха табло в негова памет. Специален гост бе един от родителите - Красимир Диков. Той разказа за живота и делото на Апостола, децата представиха кратка литературно-художествена програма, рецитираха стихове и изпяха песента "Левски, Апостоле".
 
   
 
 
27 януари 2022 г.
 
Децата от ДГ "Мир" направиха къщички и хранилки за птици и направиха изложба във фоайето на детската градина. Идеята е заложена в Плана на Етичната комисия към ДГ. Всяка от тях е изработена от децата и техните родители у дома. През пролетта те ще бъдат закачени в двора на градината и в градската алея.
 
    
 
22 януари 2022 г.

Изложба, посветена на зимните празници беше открита в мездренското село Долна Кремена. Инициативата е на филиала към детска градина "Мир" гр. Мездра, съвместно с НЧ "Просвета 1987" в с. Долна Кремена. Специално място в изложбата намира обичаят и традициите, свързани с кукерите. Маски, изработени от децата от подготвителните групи са изложени във фоайето на читалището.

"Важна задача на съвместната ни работа е да запознаем децата с българските обичаи и обредната система в нашият роден край", сподели детската учителка Петя Митинска.

 
  
 
21 януари 2022 г.
 
На 21 януари по стар стил отбелязваме Бабинден - ден на родилната помощ. За празника децата от 3та възрастова група "Смехорани" изненадаха персонала на акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ - Мездра с ръчно изработени от тях картички, които им поднесоха лично при строго спазване на противоепидемичните мерки. Децата бяха научили и кратко стихотворение за случая, което изпълниха пред д-р Владимир Цеков (началнил на отделението) и главната акушерка Елена Шифелбайн. В замяна лекарите бяха подготвили лакомства за малчуганите.
 
      
 
5 януари 2022 г.
 
Детска градина "Мир" вече е с електронно списание. То е създадено от педагогическия екип към ДГ “Мир“ гр. Мездра и първият му брой излиза на 5-ти януари 2022г. Целта на сп.“Нашето бъдеще!“ и нашия екип е да предоставим възможно най-богата и полезна информация на читателите, във връзка с дейността на детската градина, актуални към момента иновативни образователни практики, постиженията на децата и колектива, полезни съвети за родителите, важни съобщения, празници и мероприятия, различни интересни и забавни рубрики. Е-списание „ Нашето бъдеще!“ е организирано ежемесечно в електронен вариант.
 
 
Дядо Коледа дойде и в нашата детска градина !!!
      
 
 
20 декември 2021 г.
 
Фондация "АДРА България" зарадва с подаръчни пакети за Коледа 200 деца от община Мездра
За пета поредна година Фондация „АДРА България” зарадва с коледни подаръци деца в неравностойно положение от община Мездра. По случай Рождественските празници 200 възпитаници на местните детски градини и ученици от основния курс на обучение получиха подаръчни пакети.
Благотворителната кампания се реализира по проекта на „АДРА Германия“ „Деца помагат на деца“, чието мото е „Споделянето те прави щастлив“. Партньор по проекта е българският клон на международната хуманитарна организация ADRA International.
Всеки от подаръчните пакети съдържа детски играчки, лакомства, учебни материали за рисуване, тетрадки, дрехи, а често пъти - и лично послание от дарителя. Тази година пакетите са приготвени от деца и техните родители от района на Дортмунд, провинция Северен Рейн-Вестфалия, за нуждаещи се деца от страните в Източна Европа.
Подаръчните пакети връчи Мариан Димитров, директор на Фондация „АДРА България“, в присъствието на кмета на община Мездра Иван Аспарухов. Активно съдействие при раздаването им оказа отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ с ръководител Елена Нанова, с който Фондацията си партнира успешно вече няколко години.
В знак на благодарност директорът на Детска градина „Мир“ Диана Вутова подари на г-н Димитров стилен сувенир, а възпитаници на детското заведение изпълниха коледни стихове и песнички.
 
    
 
20 декември 2021 г. 
 
Станаха известни призьорите в коледните конкурси за деца, ученици и възрастни, организирани от Община Мездра - Общински конкурс за детска рисунка „Mоите вълшебни зимни мигове”, Общински ученически литературен конкурс „Моята коледна мечта” и Общински литературен конкурс „Бяла приказка”.
В категория детска рисунка "Моите вълшебни зимни мигове" децата от 3-та група "Смехорани" заеха 2-ро и 3-то място.
І. Възрастова група - деца до 6 години:
І място - Сияна Йончева,
ІІ място - Дара Иванова,
ІІІ място - Габриела Михайлова.
 
Поздравления! 
 
     
 
15 декември 2021 г.
 
Ръководството на синдикалната организация към ДГ "Мир" гр. Мездра изненада екипа на детската градина с коледни подаръци и им пожела весели празници !
 
   
 
 
Коледно настроение в ДГ "Мир"
 
  
 
 
7 декември 2021 г.
 
ДГ "Мир" изненада най-младите педагози по случай Деня на младия учител с поздравителен адрес и скромен подарък. Директорът на детската градина поздрави колеги и им благодари, че са избрали именно ДГ "Мир", за да водят своя трудов път.
 
 
 
6 декември 2021г.
 
Екипът на ДГ "Мир" - град Мездра направи дарение от 13 броя възглавници и 10 броя олекотени завивки на Многопрофилната болница в града. Дарението бе предадено от директорката на учебното заведедние г-жа Диана Вутова на управителя на болницата д-р Соня Съботинова.
 
 
15 ноември 2021 г.
 
ДГ „ Мир“ гр. Мездра за периода от 15.10.2021г. до 05.11.2021г. организира и осъществи дарителска кампания под наслов „ Добротата няма граници!“ за набиране на пакетирани храни за Дом за сираци „ Св. Николай“ към манастир „ Св. Троица“ с. Нови хан.
Днес, 15.11.2021г. със съдействието на Лъчезар Веселинов Иванов– родител на дете от ІІ-ра възрастова група и Петя Дамянова- старши учител към ДГ „ Мир“ гр. Мездра, събраните пакетирани хранителни продукти бяха доставени в Дома за сираци.
Екипът на ДГ „ Мир“ и Домът за сираци „ Св. Николай“ към манастир“ Св. Троица“ с. Нови хан изказват своята огромна благодарност на родителите на децата от детската градина, които се включиха в кампанията и дариха хранителни продукти за живущите в манастира.
 
    
 
1 ноември 2021 г. 
 
Днес ДГ "Мир" празнува своя 50-гидишен юбилей
 
  
 
 
25 октомври 2021 г. 
 
Децата от ДГ "Мир" подредиха изложба под наслов "Щастието е наше право" в Центъра за услуги и информация на гражданите в Община Мездра, посветена на правата на детето.
 
 
 
9 октомври 2021 г.
 
За шеста поредна година библиотекарят в Народно читалище "Просвета - 1897" - Долна Кремена , Милка Пухалска посрещна децата от детската градина в селото, която е филиал на ДГ "Мир". Повод за срещата бе станалата традиционна изложба под наслов "Златна есен-изобилие".
 
  
 
4 октомври 2021 г.
 
Рисунки на асфалт под наслов "Щастливи детски усмивки" направиха днес на алеята в Мездра децата от всички групи на ДГ "Мир"... Мероприятието е свързано със Световния ден на усмивката, който беше на 2 октомври...
 
     
 
 
 
 
 
 
21 септември 2021 г.
 
В ДГ "Мир" днес, на 21.09.2021г. по повод Европейския ден без автомобили се проведе откриване на площадка за обучение по БДП. Площадката е изградена по проект към НП "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Площадки за обучение по БДП". Децата от III и IV възрастова група поздравиха присъстващите с кратка програма и демонстрираха своите умения като отговорни и пълноправни участници в движението по пътя. Проектът е на стойност 900 лв., които включват оборудване на площадката.
Изказваме своята огромна благодарност на служителите на ОбП "Чистота" към Община Мездра за положените основи на площадката и на Ивайло Нинов - родител за направата на маркировката.

       

 

15 септември 2021 г.

Тържествено откриване на новата учебна година се състоя днес в двора на ДГ "Мир". Децата от IV група "Мечо Пух" изнесоха празнична програма, в която взеха участие и децата от III група "Смехорани" и Александър Кръстев от II група "Мики Маус". Те поздравиха всички с много стихчета и песни, а директорът на учебното заведение г-жа Диана Вутова пожела на всички спорна 2021/2022 учебна година. Поради мерките, въведени срещу Covid-19 родители не присъстваха на тържеството.

       

 

    

 

 

1 юни

В Долна Кремена празнуваха 1-ви юни. Библиотекарят на НЧ "Просвета 1897" Долна Кремена Милка Милева и детската градина организираха Празнично детско утро, посветено на Деня на детето. Децата представиха ревю на приказни герои, изпяха любими детски песни, танцуваха и рецитираха, направиха пано на детската дружба и обич. Разноцветните детски длани се запечатаха за спомен от празника.Кметът на селото Румен Серафимов поздрави децата и им подари пакети с лакомства. Поздравления и дарове получиха децата и от своите приятели от НЧ "Просвета 1897".

27 май 

ДГ "Мир" вече е с ново знаме.

 

 

26 май

Детски спортен празник беше проведен в ДГ"Мир" днес по Национална програма "По-здрави деца" на Нестле България ! В него се включиха 84 деца от 4 групи, като всички получиха грамоти и статуетки за доброто представяне.

                

18 май

Поздравления на децата от двете групи по футбол към ДГ "Мир" за чудесното представяне на турнира по футбол между детските градини в Община Мездра, който се проведе днес на градския стадион.
Благодарим на треньора Стоян Стоянов за подготовката на децата!
Поздравления за второто място деца, Вие сте бъдещите шампиони!
 
  

 

16 май 

ДГ "Мир" е с одобрен проект за изграждане на площадка за безопасност на движение по пътищата. Площадката ще бъде изградена по Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда, модул: "Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата" - 2021 г. Чрез нея ще се подобри дворното пространство и ще се създадат условия за практическо обучение на знанията по БДП.

 

28 април

Екипът на ДГ "Мир" и членовете на Обществения съвет организираха дарителска кампания за набиране на средства за деца в нужда под мото