Facebook
ДГ Мир
Детска градина в град Мездра

Обяви и мероприятия

26 февруари

Благодарим на Искрен Красимиров за предоставената възможност на децата от двете предучилищни групи към ДГ"Мир" да наблюдават първия образователния спектакъл за деца "Лъвский скок"!
 
  
 
  

 

26 февруари

Благодарим на педагозите от СУ " Иван Вазов" гр. Мездра за мартеничките и подаръците!
Благодарим за оказаното внимание, съдействие, помощ, чистосърдечно и безкористно сътрудничество!
 

     

26 февруари

Днес ДГ " Мир" гр. Мездра получи дарение от фирма СЕ Борднетце България ЕООД - 2 броя компютри Dell.
Екипът, родителите и децата на ДГ „Мир“ гр. Мездра изказват сърдечната си благодарност за дарените от Вас компютри за нуждите на детската градина.
Благодарим за оказаното внимание, съдействие, помощ, чистосърдечно и безкористно сътрудничество!
„Една от най-великите тайни на живота е, че единственото което си заслужава за бъде правено, е това, което правим за другите!“
Благодарим за Вашата доброта, мили хора!
 

 

24 февруари 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От днес стартира нова затворена фейсбук група за родителите/настойниците на децата от ДГ "Мир". Групата е озаглавена "Компас за родители - Вие питате, ние отговаряме". В нея родителите ще могат да потърсят съвет, задавайки въпроси с различна тематика - възпитание, хранене, логопедични проблеми, психично развитие, физическо развитие и др. на страницата на групата или на лично съобщение. От своя страна екипът на детската градина се ангажира да дава навременни и професионални отговори. В групата също така можете да потърсите и съдействие за контакти с различни специалисти от други направления и области. 

 

19 февруари

18 деца от подготвителна група "Васил Левски" посетиха мездренското село Царевец, за да отбележат 148-ата годишнина от смъртта на Апостола на свободата Васил Левски. Те бяха посрещнати с питка и мед от кметицата на селото Маргарита Петкова и самодейците от читалище "Просвета - 1928", които бяха подготвили сценка от пиесата "Малкият Левски". Децата заедно със своите учители и родителите, които ги придружаваха, се отправиха към Войнишкия паметник в селото. След това посетиха и старата църква "Свети Николай", за да разгледат и научат повече за Левски - къде е минавал и живял, какви спомени е оставил след себе си.

 

   

 

19 февруари

Децата от 2ра група "Смехорани" раздадоха на персонала на ДГ "Мир" ръчно изработени книгоразделители с образа на Васил Левски по случай отбелязването на 148 години от гибелта му.

 

  

 

19 февруари  

Децата от 3 група "Мечо Пух", 4 А група "Патиланци" и 4 Б група "Васил Левски" се преклониха пред паметника на Апостола в град Мездра и поднесоха цветя в знак на почит по случай 148 години от гибелта му.

     

  

18 ноември

В ДГ " Мир" гр.Мездра вече има вградена домофонна система на двата входа на детското заведение.

Благодарим на фирма "Sectron/SOT" гр. София за дарената домофонна система и на фирма " Холи Инженеринг" гр. Монтана за монтажа на системата!

   

 

12 ноември

От днес стартира инициатива на ДГ „Мир” Мездра „ Приказки по телефона”! Всяка вечер в делнични дни в 18.50ч. някой от учителите ще чете на живо приказки във фейсбук. Родителите също могат да се включат в инициативата.

   

 

12 ноември

Днес в детска група с. Долна Кремена се осъществи съвместно проведена ситуацията по образователно направление Математика от наставник и млади учители.

          

 

1 ноември

Честит 1-ви ноември !!!
По случай деня на народните будители децата от всички групи на ДГ "Мир" предварително изработиха постери със снимки за празника !!!

"Цветя за Вас, будители народни..." 

 

  

 

 

 

 

 

24 октомври 

На 24 октомври в ДГ "Мир" се проведе обучение на служители на детската градина на тема: "Работа с група (клас). Работа в екип". Обучението беше изключително интересно и полезно и завърши с удовлетворение на всички.

           

 

 

22 октомври 

На 22 октомври в 1 група "Мики Маус" се проведе здравна беседа с мед. сестра Ваня Руменова на тема: "Чистотата е половин здраве".

   

 

21 октомври 

На 21 октомври в ДГ " Мир " се проведе обучение на тема " Опасност от разпространение на COVID-19, подготовка на работното място, мерки за почистване и дезинфекция на персонала", подготвено и проведено от Ваня Руменова- мед.сестра в детската градина!

  

 

 

 

 

13 октомври

На 13 октомври се проведе здравна беседа с децата от 3 група "Мечо Пух" с участието на мед. сестра Ваня Руменова.

 

 

 

 

9 октомври

На 9 октомври в 2 група "Смехорани" се проведе здравна беседа с медицинската сестра Ваня Руменова на тема: "Чистотата е половин здраве".

    

 

 

 

28 септември

"Златна благодатна есен" е съвместно мероприятие на Народно читалище Просвета 1897 с. Долна Кремена и ДГ с. Долна Кремена към ДГ "Мир"-Мездра.В читалището бе подредена изложба с есенни плодове, зеленчуци, подправки и билки.
Г-жа Милка Пухалска припомни и показа на децата от детската градина промените през различните сезони, които настъпват в природата. Всяко дете избираше плод или зеленчук и определяше вида му, както и подправките и билките. Затвърдиха се знанията на децата за ползите от плодовете, зеленчуците, билките и подправките и приложенията им. Г-жа Пухалска подари на детската градина книга с детски приказки, а децата и бяха подготвили детски рисунки с плодове и зеленчуци. След това всички на двора пред читалището рисуваха с тебешири любим плод или зеленчук. Гости на мероприятието бяха г-жа Нели Минева- зам. кмет на Община Мездра и г-жа Диана Вутова- директор на ДГ "Мир" .

 

 

 

 

18 септември

Във връзка с кампанията за Дни на безопасността на пътя в периода 16-22 септември, ДГ "Мир" организира свой ден на безопасността под мотото: "Остани жив! Пази живота!".
Децата от подготвителните групи изработиха рисунки свързани с темата.
Демонстрирахме безопасно превеждане на децата през уличното платно и подредихме изложба на моста в близост до детската градина, за да повиши вниманието на преминаващите автомобили.