Facebook
ДГ Мир
Детска градина в град Мездра

Обяви и мероприятия

Поздравления на учителите Благовеста Пешева и Ивета Стоянова и на децата от бъдещите четвърти възрастови групи " Васил Левски" и "Вълшебство", за прекрасната драматизация на приказката " Житената питка", с която взеха участие в откриването на първия Базар на книгата в град Мездра!
 
 
 
 
17-19 юни Интересно и ползотворно специализирано обучение в НЦПКПС, на тема: „Компетентностен подход при изграждане на приобщаваща образователна среда в предучилищното образование“.
 
 
 
Поздравления, златни шампионки!
Втори състезателен ден на Държавен турнир Цветята на България
Четирите отбора на ЖКХГ АНЕЛИЯ МЕЗДРА  се представиха успешно и завоюваха златни медали в своите категории!
Поздравления на треньорите Лилия Николова, Цветелина Цинцарска и Калина Илиева!
 
 
 
Днес, 17.05.2024г.- Ден на българския спорт, ДГ Мир-Мездра завоюва златен медал на турнира по футбол на детските градини в гр. Мездра!
Поздравления на децата за упоритостта, амбицията и постоянството! 
Поздравления и огромни благодарности на техния треньор по футбол Боби Красимиров за търпението и отговорността!
Огромни благодарности на съдиите на днешния турнир - Владимир Найденов и Стоян Стоянов!
Благодарим за наградите на г-жа Нели Минева - зам. кмет Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности към Община Мездра и г-жа Седефка Петкова - гл. експерт Култура, спорт и туризъм!
Благодарности на родителите и екипа на четвърта група Мики Маус за подкрепата!
Браво, Шампиони! 
 
 
 
 
 
 
Днес, 11.05.2024г. децата от Детска градина Мир гр. Мездра взеха участие в Танцов спектакъл на състезателки по художествена гимнастика и масов спорт на ЖКХГ Анелия - Мездра и се представиха отлично! Благодарим на г-жа Цветелина Цинцарска (треньор) за търпението, отдадеността и подготовката на децата! 
Продължавайте все така достойно да вървите напред и нагоре, мили момичета!
 
 
 
 
 
Поздравления и огромни благодарности за призовото I-во място на децата от трета Б възрастова група и четвърта възрастова група към ДГ Мир - Мездра и техните педагогически специалисти Ралица Вутова - ресурсен учител, Силвия Събкова - логопед и Румяна Стоянова - психолог за участието им в конкурса.
Споделен, Очакван и Пъстър Великден под надслов Подарете бъдеще за Мишо, организиран от ЦСОП Д-р Петър Берон - гр.Враца!
Благодарим на екипа на ЦСОП Д-р Петър Берон - гр.Враца за отличието и признанието!
 
 
 
 
 
Днес, 23.04.2024г. в ДГ Мир - Мездра се проведе информационна кампания за детско дентално и очно здраве с гост - лектори д-р Мерелин Николова - стоматолог и д-р Антоанета Ралчовска - Найденова - офталмолог!
Благодарим Ви, скъпи родители за отзивчивостта и активното участие в събитието!
Благодарим на лекарите за интересната и полезна беседа!
Благодарим за организацията, реализирането на инициативата и любезното съдействие на Свилена Драгановска - елект президент и членовете на Rotary Club Mezdra/ Ротари Клуб Мездра!
 
 
 
 
Поздравления на Ваня Николова - старши учител към Детска градина Мир гр. Мездра за участието в Международно научно- практическа конференция Детската градина и уменията на 21 - Ви век, проведена на 10-11 април 2024г. в гр. Шумен!
Поздравления за отличното представяне на доклад от проведена добра практика в трета възрастова група Вълшебство на тема: Канатица, Елбетица!
  
 
 
 
16-ти ноември- Ден на толерантността!
402323683_6915454698513330_4486981693534603838_n 402163219_6915454901846643_5478069160333484394_n 402330342_6915455985179868_5791755670513964820_n
 
Позравления на старши учител Десислава Мишева и учител Вероника Дичева за успешното им представяне в Международна научно-практическа конференция "Образованието-практичност и модерност, организирано от ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий", филиал Враца на 27.10.2023г. на тема:"Свободната игра- приятелства и толерантност"
 
 
Излезе от печат бр. 6/2023г. на сп. "Предучилищно и училищно образование: Управление-възпитание- обучение"
Поздравления на педагозите за доклада на тема: "Технология на педагогическата ситуация, като основна форма на взаимодействие в иновативен тип детска градина в условията на интеркултурна образователна среда".
 
 
 Излезе от печат бр. 5/2023г. на сп. "Детска градина"
"Превенция, обхват и социално включване на децата от ромски произход в системата на предучилищното образование по примера на ДГ "Мир"-Мездра
 
 
18 юни 2023 г.
 
Първо място за момичетата от ДГ "Мир" на Държавното първенство по масов спорт Гимнастрада, което се проведе на 18 юни 2023 г. в Пловдив. Браво, момичета!!! Гордеем се с Вас и постиженията Ви!!!
 
 
 
24 май 2023 г.
 
Поздравления на децата от IV възрастова група "Смехорани" за участието в празничната програма на Община Мездра по случай 24 май - ден на славянската писменост, българската просвета и култура! 
 
 
 
17 май 2023 г.
 
Поздравления на малките ни футболни звезди от Детска градина "Мир"!
Поздравления за Вашата упоритост, нестихващо желание за победа и талант!
Благодарим и на Вашия треньор - Владимир Найденов!
Пожелаваме Ви да играете на световните футболни терени!
 
 
5 май 2023 г.
 
Поздравления на децата и екипа на четвърта възрастова група "Смехорани" за отличното представяне на II-ри детски фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци “Мездра- май”!
 
 
 
5 май 2023 г.
 
Днес, в трета възрастова група "Мики Маус" се проведоха логопедични невропсихологични игри, с цел осъществяване на обща групова подкрепа на логопеда.
Нашият логопед - Силвия Събкова представи на децата три весели и богати на движение игри под наслов "Играем, движим се и учим"- "Координация, форма и цвят", "Прехвърли топка" и "Буквите понавам".
Игрите бяха от комплексен тип като спомагаха развитието на децата на много нива - когнитивно (вниманието - устойчивост, концентрация и превключваемост), паметово-вербална и невербална памет, мисловни - формиране на понятия, а също така и на ниво зрителен гнозис и пркаксис - мануален, орален, динамичен и конструктивен. Също така спомагат правилното дишане и общата координация на децата.
 
 
 
 
29 април 2023 г.
 
Днес, екипът на ДГ "Мир"-Мездра и разновъзрастова група с. Долна Кремена се включи в инициативата за пролетно почистване на дворните пространства. Облагородихме цветните алеи, почистихме двора и окосихме тревните площи.
Сърдечно благодарим на всички родители и деца, които се присъединиха, дариха ни цветя и помагаха активно!
Сърдечно благодарим и на родителите на децата от разновъзрастова група с. Долна Кремена, които помогнаха за обработката на дървения материал, боядисването на оградните пана и почистиха двора на детската градина!
 
  
 
 
 
27 април 2023 г.
 
Огромни благодарности на Албена и Георги Матови, TABITHA BULGARIA FOUNDATION за страхотния благотворителен спектакъл на Foundation FLYING SEAGULLS от Нидерландия, които ни гостуваха днес.
Foundation FLYING SEAGULLS описват себе си и работата си като „носещи любов, светлина и смях на децата“. Техният стил е динамична игра, която почти няма нужда от думи, но провокира смях и радост. Те използват музика, цирк, клоуниране, магия и танци, за да изградят енергична сесия, в която всеки, независимо от езика, възрастта или способността, може да се забавлява! Децата бяха развълнувани и щастливи!
Благодарим!
 
  
 
 
6 април 2023 г. 
 
Пресъздаване на празника "Лазаровден" от децата от I възрастова група "Барбарони" и децата от II A възрастова група "Вълшебство".
 
     
 
 
 
6 април 2023 г.
 
Днес, 6 април 2023 година в читалнята на библиотеката учениците от 3а клас от ОУ"Хр.Ботев" с учители Клавдия Добрева и Диляна Станинска представиха "Празник на здравето" пред специалните си гости-Таня Ангелова-мед.фелдшер и децата от група "Мики Маус" с учители Петя Дамянова и Десислава Мишева, помощник-възпитател Теменужка Йорданова от детска градина "Мир".
Чудесната инициатива на 3а клас е посветена на утрешния празник-7 април Международен ден на здравния работник.
Още от самото атрактивно начало с любознателните ученици и доктор Здраве като трима водещи на празника на здравето, ни привлякоха с представянето на много полезни и важни неща за здравословното хранене, за хигиената, за правилното съчетание на плодове и зеленчуци.
Третокласниците рецитираха подходящи стихове за природата, за чистотата, за хигиената, за труда, за здравето.
Приятно раздвижване предизвика песента с танц "Хей ръчички, хей ги две",като третокласниците си избраха дете от детската градина и танцуваха заедно.
Урокът продължи със сладкодумния разказ на Таня Ангелова-мед.фелдшер, която сподели как се е насочила към тази хуманна професия, къде и как се учи за медицински асистен на лекаря, за лекар и медицинска сестра, за положителните страни на професията, за силата на характера, за да бъдеш спасител на човешкия живот.
Последва поздрав от госпожа Петя Дамянова, която заедно с Десислава Мишева подари на госпожите Добрева и Станинска, на Таня Ангелева и на библиотекарите ръчно изработено сувенирче с яйце за Великден.
От своя страна Клавдия Добрева помоли децата от група "Мики Маус" на ДГ"Мир" да решат заедно с госпожите в градината подготвена от нея кръстословица, чиито отговори представляват произведения от детски автори.
 
  
 
 
 
16 март 2023 г.
 
Урок с кауза за слънчевите деца се проведе днес в 2 А клас на ИОУ "Св. Св. Кирил и Методий". На него присъстваха 
 
Всички можем да обичаме,
Всички в нещо си приличаме,
Щом разбрали сме едно,
Можем да творим добро!
Благодарим на г-жа Глория Николова и 2 А клас от ИОУ "Св. Св. Кирил и Методий" за поканата и гостоприемството!
 
  
 
3 март 2023 г.
 
За да отбележат трети март децата от ДГ "Мир" заедно със своите учители, изградиха в двора на учебното заведение композиция, представяща бъдещето на България. За събието те бяха подготвили и кратка програма, включваща емблематични стихотворения и песни. За финал всички децата развяха българския трибагреник, а родители и учители изградиха знамето на България от бял, зелен и червен плат, под съпровода на "Моя страна, моя България".
 
    
 
 
1 март 2023 г.
 
Баба Марта е при нас ...
 
   
 
 
21 февруари 2023 г.
 
Огромна благодарност на всички членове на екипа на детската градина, родители, деца и общественост, които се включиха в инициативата
ДГ „Мир“-Мездра проведе на 20.02. и 21.02.2023г. благотворителен базар „Да помогнем на Христо!“. На базара бяха предложени ръчно изработени от родителите и персонала сувенири и мартенички. Събраната сумата от 1 885, 81 лв. бе преведена в  дарителската сметка за лечението на Христо Пенчев. 
Огромна благодарност на всички членове на екипа на детската градина, родители, деца и общественост, които се включиха в инициативата!
 
 
17 февруари 2023 г.
 
Днес, членовете на колектива, родители и деца от ДГ "Мир" гр.Мездра се присъединиха към факелно шествие, организирано от ИОУ "Св.св. Кирил и Методий"-Мездра под наслов " Нужен си ни и днес, Апостоле!" по повод 150 години от обесването на Васил Левски.
Поздравления на нашите деца Виктория Данкова и Калоян Митински от четвърта възрастова група с педагози Надежда Петкова и Вероника Дичева, които се включиха със своите прекрасни стихотворения в програмата. Браво, деца!
 
  
 
10 февруари 2023 г.
 
Днес, 10.02.2023г. ДГ "Мир"-Мездра се включи в Национална кампания на БЧК за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.
Екипът на детската градина закупи 10 бр. спални чували на стойност 269,90лв. и ги предаде в Общински център за социални услуги и дейности, гр. Мездра.
 
 
3 февруари 2023 г.
 
Поздравления на нашата колежка г-жа Надежда Петкова и екипа на четвърта възрастова група "Смехорани" за отличното представяне на добра практика "Никога не спирайте да играете!", проведена по повод организирана онлайн работна среща от г-жа Таня Борисова- старши експерт по предучилищно образование към РУО-Враца за представяне на резултатите от тематична проверка на тема: "Прилагане на игровата технология в процеса на педагогическо взаимодействие за постигане на компетентности по образователни направление от децата".
Екипът на ДГ "Мир"-Мездра изказва сърдечната си благодарност към г-жа Таня Борисова за подкрепата и предоставената ни възможност!
 
 
 
 
 
26 януари 2023 г.
 
На 26.01.2023г. в ДГ "Мир"-Мездра се проведе вътрешноинституционална квалификация с помощник-възпитателите на тема "Инициативност, взаимодействие, отговорност и мотивация на помощник-възпитателя", организирана и реализирана от Цецка Йотова- главен учител и Милена Макавеева- старши учител.
 
    
 
10 януари 2023 г.
 
Ситуация на тема " Природни бедствия" проведе пожарникар Павел Янчик от пожарна безопасност гр.Враца в нашата група днес. Децата от 3 възрастова група "Мики Маус" и децата от 4 възрастова група "Смехорани" участваха с голям интерес, получиха много нови знания и без грешка отговаряха на зададените гатанки!
 
      
 
6 декември 2022 г. 
 
Никулденски благотворителен базар под надслов "Щастие за Коледа" се проведе днес в ДГ "Мир". Участниците в базара трябваше да приготвят ястия, свързани с празника, като сами определят вида и стойността им.
Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на коледни подаръци за децата в неравностойно социално положение.
Благодарим на всички, които се включиха в инициативата по един или друг начин!!!
 
  
 
16 ноември 2022г.
 
Днес, 16-ти ноември децата от трета възрастова група „Мики Маус“ съвместно с потребителите от Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания- Мездра отбелязаха Денят на толерантността! Те изработиха хвърчила- символ на приятелството, заедно пяха и рисуваха. Децата и потребителите си подариха взаимно изработените от тях хвърчила, които да им напомнят за приятелството и толерантността между децата и младежите с увреждания!
Поставяйки се на мястото на другия, се очаква да погледнеш през неговите очи, а не през твоите!
Това е смисълът да бъдеш толерантен!
  
 
   
 
 
15 ноември 2022г.
 
Днес служители на Районно управление - град Мездра гостуваха в четвърта възрастова група "Смехорани". Темата беше "безопасност на движението по пътищата". Под формата на игра те обясниха на децата правилата за движение по пътищата, а след това помогнаха на героите от "Житената питка" да стигнат безопасно  до детската градина. В края на срещата децата поздравиха гостите с песента "Колелата на автобуса".
 
 
 
 
 
14 ноември 2022 г.
 
Днес, по повод отбелязване на 13-ти ноември - Ден на добротата, Комисията по етика към ДГ "Мир" изненада екипа и децата от Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните родители и Център за обществена подкрепа с изложба на рисунки, създадени от децата и техните родители.
Тематичните рисунки под наслов "Направи нещо добро!" показват света и това как да бъдеш добър с другите през очите на най-малките.
Всички рисунки са подарък за децата и посетители на Дневния център.
Благодарим на Комисията по етика, децата от ДГ"Мир"-Мездра и техните родители!
 
   
 
 
 
4 ноември 2022 г.
 
ДГ "Мир" отбеляза своя 51-ви рожден ден с театър. Педагозите влязоха в ролята на героите от "Дядовата ръкавичка" и зарадваха децата с представление. Разбира се, накрая не липсваше и вкусна торта и балони за всички.
 
    
 
2 ноември 2022 г.
 
Цецка Йотова- главен учител и Милена Макавеева- старши учител към ДГ „Мир“-Мездра взеха участие в Трета Международна научно-практическа конференция
„Образованието: класичност и модерност“, организирана от Филиала на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Враца
Петя Дамянова- старши учител и Диана Вутова- директор взеха участие в Десета международна педагогическа конференция на тема „ Добри практики от междукултурно и интеркултурно обучение на деца и ученици“, организирана от Фондация „Кузманов“ и проведена в гр. Истанбул, Турция.
Поздравления, колеги!
 
   
 
18 октомври 2022 г.
 
Поздравления на г-жа Петя Дамянова- старши учител към ДГ "Мир"-Мездра, която взе участие в специализация в Италия във връзка със партньорско споразумение по проект Еразъм.
Тя участва в транснационална среща по проект „КИДПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО- развитие на предприемаческото мислене в нашите деца”, която се състоя в Рим Италия. В срещата взеха участие представители на шест страни - Италия, Кипър, Австрия, Латвия, Малта и България. На нея беше обсъдено разработването на модул за електронно обучение KIDPRENEURSHIP.EU, както и предстоящите дейности за неговото разпространение.
Всички участници в транснационалната среща получиха Сертификат от фондация Patrizio Paoletti – Rome/ Italy.
 
 
12 октомври 2022 г.
 
Официално откриване новата детска площадка с ударопоглъщаща настилка се състоя днес в ДГ "Мир". Съоражението е финансирано в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда 2022" в обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема "Обичам природата и аз участвам". Деца от II Б, III и IV възрастова група бяха подготвили кратка програма, в която изпълниха стихотворения и песни по повод новата придобивка.
 
Директорът г-жа Диана Вутова награди момичетата от IV възрастова група, които спечелиха I място на Държавното първенство по масов спорт "Гимнастрада 2022", което се проведе на 9 октомври, с медали и грамоти за отличното представяне.
 
    
 
9 октомври 2022 г.
 
Безапелационно първо място и златен медал завоюваха момичетата на ДГ "Мир" и техният треньор г-жа Цветелина Цинцарска в Държавното парвенство по масов спорт "Гимнастрада 2022" в София в категория за деца до 7 години. 
 
  
 
 
 
 
7 октомври 2022 г. 
 
В ДГ "Мир"-Мездра се проведе учебна евакуация с децата и персонала, съгласно План за защита при бедствия съвместно със служителите на РСПБЗН-Мездра!
За целта беше инсценирана следната ситуация:
Възникване на пожар в ДГ „Мир”, което налага евакуацията на всички деца, служители и посетители, намиращи се в сградата. Целта е всички работещи в учебното заведение да бъдат подготвени при евентуално възникване на пожар. Всички деца бяха изведени през двата аварийни изхода, а след това в сградата влязоха огнеборците, които трябваше да спасят няколко деца останали по групите, заедно с медицинската сестра. За всички проведената евакуационна тренировка бе изключително полезна и ефективна.
След евакуацията гостите демонстрираха работата на специализираната техника и звуковите сигнали. Едно от децата поздрави служителите на РСПБЗН със стихотворение, а директорът на учебното заведение г-жа Диана Вутова поднесе благодарствен адрес в знак на признателност за неуморния труд на пожарникарите и в знак на благодарност за съвместната работа между двете инстутиции..
Атракция бе за децата да чуят сирената на пожарната кола и да хванат пожарникарския маркуч.
 
    
 
21 септември 2022 г.
 
Във връзка с Европейската седмица на мобилността (от 16 до 22 септември), днес в ДГ "Мир" децата от 3 и 4 възрастови групи отбелязаха 21.09 - Денят без загинали при пътни инциденти под мотото: "Остани жив! Пази живота!".
Те пяха песни, свързани с безопасността на пътя и бяха подготвили изложба от детски рисунки, свързани с темата.
На площадката по БДП в двора на учебното заведение децата влязоха в ролята на участници в движението - шофьори, пешеходци и велосипедисти, при което спазиха всички правила за безопасно движение. Накрая на събитието всички заедно призоваха за 0 жертви на пътя и опазване на живота като показаха с ръце "0" и в небето пуснаха балон с цифрата "0".
 
  
 
      
 
  
 
 
15 септември 2022 г. - Тържествено откриване на новата 2022/2023 учебна година !
 
            
 
Есенна украса в ДГ "Мир"
 
        
 
2 юли 2022 г.
 
Първо място и златен медал за момичетата на ДГ "Мир" и техният треньор Цветелина Цинцарска на Държавното първенство - Гимнастрада, която се проведе на 2 юли във Велико Търново. Поздравления !!!
 
  
 
24 май 2022 г.
 
Празнична програма по повод 24 май изнесоха възпитаници на Детските градини „Детелина“, „Мир“, „Роза“ и „Слънчице“ - гр. Мездра и на Детска градина „Звездичка“ - с. Зверино.
 
        
 
19 май 2022 г. 
 
Честит празник, ДГ "Мир" гр. Мездра!
 
Благодарности на децата, родителите и екипа на детската градина за прекрасното тържество, за незабравимите емоции, за чудесните изпълнения на децата, за подготовката и организацията на 50-годишния ни юбилей!
Благодарим за поздравителните адреси от проф. д-р Ирина Колева, г-жа Лорета Колева- началник на РУО-Враца, г-н Иван Аспарухов- кмет на Община Мездра, д.ик.н. Янка Такева, екип на ДГ "Слънчице"-Мездра, екипа на ДГ "Роза"-Мездра, екипа на ДГ "Детелина"-Мездра, ОУ"В.Кънчов"-Моравица, ОУ"Христо Ботев"-Мездра, СУ "Св. Климент Охридски", с.Зверино, ПГ"Алеко Константинов"-Мездра!
Благодарим на всички, които уважиха с присъствието си нашия празник и за прекрасните подаръци за д